Välj musikstreamingtjänst

streaming

Det kan vara svårt att hitta en bra musikstreamingtjänst som uppfyller dina behov och krav. Ett tips är att utnyttja musiktjänsternas provperioder för att få en känsla för tjänsten innan du bestämmer dig. Här nedan skriver vi om vad du kan tänka på när du ska välja musiktjänst.

Välj musikstreamingtjänst och lyssna på musik var du än befinner dig. Att streama musik, ljudböcker och podcasts är en stor del av många människors vardag. För att kunna göra det behöver du välja en streamingtjänst. Det finns många musiktjänster som erbjuder en gratisversion men de har oftast begränsande möjligheter och om du vill slippa störande reklam är det premiumversionerna som gäller. De allra flesta premiumtjänsterna kostar någonstans mellan 99 – 199 kronor.

Utnyttja provperioden

Nästan alla streamingtjänster erbjuder en provperiod på 30 dagar på premiumversionen. Det är för att du ska ha möjlighet att testa tjänsten och se om det är något för dig. När du ska välja vilken tjänst du vill abonnera på ska du utnyttja provperioden. Det flesta streamingtjänster fungerar på lite olika sätt och har olika funktioner. Med tanke på det passar olika tjänster olika personer och vad som passar dig beror på vad du har för krav och önskemål på en streamingtjänst. För att du ska kunna välja rätt musiktjänst måste du testa dig fram.

Kolla pris, avtal och utbud

När du ska välja tjänst ska du definitivt väga fördelarna mot nackdelarna med varje tjänst du testar. Det kan vara bra att titta på vilket utbud musiktjänsten erbjuder och om det är något du tycker är bra och om någon är bättre än den andra. Jämför också priser mellan det olika tjänsterna och se var du får mest för pengarna. När du abonnerar på en streamingtjänst ingår du ett avtal med företaget som äger tjänsten. För att du ska vara införstådd med vilka villkor som gäller är det bra att läsa igenom avtalet ordentligt.