Dansa iväg på musikalisk semester

Gillar du att dansa? Varför inte göra slag i saken och kombinera det intresset med en semesterresa? Vi kan tipsa om flera olika resmål i olika världsdelar där du kan låta dig omsvepas av feta basgångar eller varma pulserande rytmer, allt efter tycke och smak.

Kulturella upplevelser står ofta högt på önskelistan när svensken drar på semester. Det kan handla om museibesök i New York eller musikaler i London. Att göra en musikalisk semester för att dansa är kanske inte lika vanligt, men blir garanterat en resa med minnen för livet.

Berlin

Berlin har samma status för klubbmusik som London har för pop. Utbudet av klubbar och de generösa öppettiderna är svårslaget. Även om technon föddes i Detroit var det i Berlin musiken slog igenom på allvar under det tidiga nittiotalets efter muren-eufori. Klubbinstitutionen Tresor, som är still going strong, öppnade redan 1991 och har fått massor av efterföljare. Dansmusiken flyttar gärna ut på gator och torg också, som exempelvis på den avsomnade gatufesten Love Parade.

Ibiza

För klubbkids på vårbete har Ibiza länge varit en favoritdestination. Detta eftersom öns mest populära arenor lockar till sig världens största DJ:s. Det är ingen slump att Swedish House Mafia drivit en egen klubb där. Eller att Avicii hade klippkort på flyget dit. Sedan SAS startade direktlinje från Stockholm 2017 har Ibiza-resan aldrig varit enklare.

Havanna

Om den latinska musiken ligger dig varmare om hjärtat rekommenderas heta Havanna. Kubanerna har salsan i blodet och i huvudstadens myllriga gränder ligger nattklubbarna tätt. Om salsastegen behöver finslipas är Havanna ett utmärkt ställe att ta lektioner med en proffsinstruktör.

Maputo

Psst, insidertips! Men vadå, Moçambique? Är det inte krig där? Nej, i Maputo, som kallas ”Afrikas Havanna”, är det lugna gatan. Arvet efter portugiserna märks i den mysiga kafékulturen och den lätt bedagade art deco-arkitekturen. Den hembakade musikstilen marrabenta blandar det bästa från afrobeat och västerländsk pop och dansas till på klubbar som Coconuts och Nucléo de Arte. Bli först i gänget med en musikalisk semester i Maputo!