Förbered bilen för resan norrut

Set of wheels with modern alu rims on white background

Laddar du inför en bilsemester norröver? Se då till att förse bilen med trafiksäkra däck på en snygg Nitro-fälg. Åk till fjällen och ta dig fram i stil till ditt slutliga resmål. Glöm inte att ta pauser, ha med lite ätbart och ladda med bra musik på resan!

En bilsemester är en riktigt skön form av resa, där du i egen takt upplever det du själv vill. Går färden norrut i landet vintertid är det dock en del att förbereda för att fullt ut kunna koppla av och njuta av resan. Bilen behöver vara rätt utrustad för färden, där bra däck och Nitro fälgar är särskilt nödvändigt vid dåligt väglag. Varför är det så viktigt? Detta och mycket annat som gäller nordliga utfärder ska vi kika på nedan.

Framkomligheten i fokus

När vinterhalkan kommer är det otroligt viktigt att bilen förses med rätt däck och fälg. Detta har med både trafiksäkerhet och framkomlighet att göra. Ska du dessutom bege dig till de norra delarna av landet samt där det är mycket kuperad terräng, exempelvis en resa till fjällen, är det av extra vikt att bilen klarar uppgiften. Säkerställ alltid att du har rätt däck för din bil, samt – om de inte är helt nya – att de fortfarande håller måttet. Kontrollera alltid att de har tillräckligt bra mönsterdjup samt (om det är dubbdäck) att det fortfarande är dubb i däcken.

Stil och säkerhet

Att skifta till vinterhjul ska inte kännas tråkigt. Förse bilen med snygga Nitro-fälgar, som är en skandinaviskt tillverkad produkt skapad för det nordiska klimatet. Möt vintern i stil och med säkerheten och framkomligheten i fokus!

Med rätt däck på bilen klarar du det skiftande och besvärliga väglaget, så att du och dina medresenärer kommer fram till afterskianläggningar, middagar, spelningar och annat på ett säkert och tryggt sätt. Nya däck med snygga fälgar hör till en av de viktigaste investeringarna du kan göra i din bil.

Annat att tänka på

Vad mer kan då vara smart att tänka på när det är dags att resa till fjällen? Det kan exempelvis handla om följande:

  • Skaffa takbox för att få plats för skidor och bagage
  • Ta regelbundna pauser för att inte bli avtrubbad bakom ratten
  • Se till att ha med ”mellanmål” i bilen i form av både dryck och tilltugg
  • Ladda bilen med bra musik som förgyller resan